Itaalia basiiliku seemned – Italiano Classico (Ocimum basilicum) toiduvalmistamiseks, meditsiiniliseks kasutamiseks ja hüdropooniliseks kasvatamiseks.

1,49 
Telli täna ja saa kätte: Teisipäev 23. detsember – Reede 26. detsember

Taime kohta Italiano Classico basiilik (Ocimum basilicum ) on traditsiooniline, aromaatne üheaastane ürt, mida hinnatakse laialdaselt Vahemere köögis. Tema värsked või kuivatatud lehed lisavad magusat, kergelt vürtsikat maitset kalale, lihale, toorjuusturoogadele, suppidele ja kastmetele. Basiilikut kasutatakse ka ravimtaimena tänu tema rahustavatele ja seedimiset soodustavatele omadustele. Seda sorti võib kasvatada aiapeenardel, rõdupeenardel, aknalaudadel ning loomulikult nutiaedades.…

Laos

Tootekood: 4743153004346

Kirjeldus

Taime kohta

Italiano Classico basiilik (Ocimum basilicum ) on traditsiooniline, aromaatne üheaastane ürt, mida hinnatakse laialdaselt Vahemere köögis. Tema värsked või kuivatatud lehed lisavad magusat, kergelt vürtsikat maitset kalale, lihale, toorjuusturoogadele, suppidele ja kastmetele. Basiilikut kasutatakse ka ravimtaimena tänu tema rahustavatele ja seedimiset soodustavatele omadustele. Seda sorti võib kasvatada aiapeenardel, rõdupeenardel, aknalaudadel ning loomulikult nutiaedades. Kuna ta on külma suhtes tundlik, areneb ta kõige paremini soojades, päikesepaistelistes tingimustes.

Hüdropoonika ja nutiaiakasutus

Basiilik on üks populaarsemaid maitsetaimi hüdropoonilistes ja nutiaedades. Nendes süsteemides kasvatades võivad taimed valmida kuni 3 korda kiiremini kui mullas. Hüdropooniline aiandus siseruumides võimaldab nautida värskeid basiiliku lehti aastaringselt, sõltumata välistingimustest.

Omadused

  • Mitmekesisus: Itaalia Classico Basiilik
  • Taimede tüüp: Liigid: Üheaastane aromaatne ja ravimtaim
  • Külvussügavus: 1 cm
  • Vahekaugus: 20 cm ridade vahel, 15 cm taimede vahel.
  • Külviaeg: Märts – juuni (vabas õhus); nutiaedades aastaringselt.
  • Kasvutingimused: Kasvukohad: Päikeseline, soe asukoht

Saagikoristus

Lehti võib korjata regulaarselt aprillist septembrini (nutiaias aastaringselt). Korjake noori lehti või nipsake tippe, et soodustada hargnemist ja pidevat kasvu. Värskeid lehti on kõige parem kasutada kohe, kuid pikaajalise kasutamise eesmärgil võib neid ka kuivatada või külmutada. Hüdropoonilises nutiaias saab basiilikut korjata pidevalt kogu aasta jooksul.